Skip to content Skip to footer

Michaela Bosáková

Neodvisna kuratorka, Slovaška

Brief info

Michaela Bosáková je od leta 2017, ko je zaključila svoje delo v galeriji Photon na Dunaju, neodvisna kuratorka. Pred tem je zbirala izkušnje predvsem v muzeju Central European House of Photography v Bratislavi na Slovaškem, kjer je bila med letoma 2010 in 2016 glavna kustosinja in vodja projekta največje enciklopedije o evropski fotografiji The History of European Photography 1900-2000. Sodelovala in soorganizirala je tudi festival Month of Photography v Bratislavi ter European Month of Photography v Bratislavi, na Dunaju, v Budimpešti, Parizu, Luksemburgu, Atenah in Ljubljani.

Kot kuratorka in kritičarka je bila članica številnih domačih in mednarodnih žirij, vključno z žirijami za fotoknjige, fotografske natečaje in preglede portfoliev (The British Journal of Photography, World Press Photo Joop Award, fotografski festivali v Houstonu, Bragi, Kaunasu, Nidi, Arlesu, Kaliningradu, Kijevu, Photovisa, na Dunaju, Month of Photography v Atenah, Berlinu, Luksemburgu in številnih drugih). Organizirala je številne razstave na Slovaškem in po Evropi ter predavala v številnih državah.

Trenutno je soorganizatorka sekcije OFF Academy na festivalu OFF Bratislava, dela kot kuratorka in piarovka za Month of Photography v Bratislavi ter tudi sicer kot neodvisna kuratorka.

International Festival of Contemporary Photography

Kranj, Slovenia

VSE PRAVICE PRIDRŽANE © 2024 KRANJFOTOFEST.ORG WITH ♡ BY PHOTO DIALOGUE