Skip to content Skip to footer

Fernanda Prado Verčič

Direktorica festivala Kranj Foto Fest

Brief info

Fernanda Prado Verčič je soustanoviteljica in direktorica festivala Kranj Foto Fest ter novinarka z več kot dvema desetletjema izkušenj v svetu fotografije. Prihaja iz São Paula v Braziliji, kjer je diplomirala iz novinarstva, magistrirala iz fotografije in delala kot podurednica fotografije pri Valor Econômico, enem najprestižnejših finančnih medijev v Braziliji.

Od leta 2011 živi v Kranju in je vidna akterka pri povezovanju fotografov s pomembnimi prizorišči doma in v tujini. Fernanda s strastjo do odkrivanja novih del nenehno išče fotografe, ki premikajo meje fotografskega medija in raziskujejo nove načine pripovedovanja vizualnih zgodb.

Njena motivacija je ustvarjanje priložnosti za fotografe, da predstavijo svoja dela. Kot fotografska kuratorka, producentka in direktorica festivala si Fernanda prizadeva za spodbujanje skupnosti, posvečene fotografiji, v katero se lahko umetniki, kritiki in občinstvo v Kranju skupaj povežejo. Prizadeva si, da bi Kranj v tem delu Evrope postal uspešna platforma za dialog o sodobni fotografiji.

International Festival of Contemporary Photography

Kranj, Slovenia

VSE PRAVICE PRIDRŽANE © 2024 KRANJFOTOFEST.ORG WITH ♡ BY PHOTO DIALOGUE