Skip to content Skip to footer

Ciril Jazbec

Dokumentarni fotograf

Brief info

Ciril Jazbec je dokumentarni fotograf in član organizacijskega in kuratorskega odbora Kranj Foto Festa. Po zaključku študija managementa na Ekonomski fakulteti v Ljubljani je v Londonu študiral fotografijo in leta 2011 zaključil magistrski študij fotoreporterstva in dokumentarne fotografije na London College of Communication.

Pri svojem delu se osredotoča na skupnosti, ki se soočajo z učinki globalizacije in podnebne krize. S svojimi dolgoročnimi projekti širi zavest o uničevanju našega planeta in vedno večjem vplivu podnebne krize. Na lastne oči je videl naraščajočo morsko gladino na Kiribatih, erozijo in taljenje permafrosta na Aljaski, več kot 7 mesecev pa je preživel na Grenlandiji, kjer je dokumentiral vplive spreminjajočega se podnebja na inuite.

Je prejemnik nagrade World Press Photo leta 2021, nagrade Pictures of the Year International World Understanding Award leta 2018, nagrade Leica Oskar Barnack Newcomer Award leta 2013 in zmagovalec pregleda portfolijev Les Rencontres d’Arles leta 2013. Leta 2015 je bil uvrščen na seznam Magnum 30 Under 30, leta 2016 pa na seznam PDN’s 30 New and Emerging Photographers to Watch. Njegovo delo je bilo objavljeno v časopisih in revijah, kot so National Geographic Magazine, TIME, The New York Times, GEO, Der Spiegel, Neu Zürcher Zeitung, Marie Claire Italy, Leica Fotografie International, Bloomberg Businessweek, Wired UK in The British Journal of Photography. Od leta 2014 kot fotograf dela za National Geographic.

 

 

International Festival of Contemporary Photography

Kranj, Slovenia

VSE PRAVICE PRIDRŽANE © 2024 KRANJFOTOFEST.ORG WITH ♡ BY PHOTO DIALOGUE