Skip to content Skip to footer

Tereza Kozinc

Fotografinja (SI)

Brief info

Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo in diplomi iz multimedijev, je Tereza živela deset let med Grčijo in Slovenijo in nato nekaj let v Parizu. Njena fotografska praksa je avtorsko usmerjena. Fotografirala je tudi za tiskane medije.

Nekje med Indijo, Japonsko in Perujem je odkrivala svetove blizu njenega in s tem črpala inspiracijo za svoj izraz. Slovenija so vedno bile korenine, baza kamor se vrača in notranji svet, ki ga upodablja. Je sokreatorka fotografske platforme East To East Photography, ki deluje predvsem med Francijo in državami bivše Jugoslavije ter Balkanom. V Sloveniji sodeluje z umetniškim kolektivom Hupa Brajdič. Je članica produkcijske ekipe Kranj Foto Festa. 

Tereza je zmagovalka francoske nagrade Fotofever in izbrana umetnica mednarodne Futures fotografske platforme. Njeno delo je bilo predstavljeno na raznih evropskih fotografskih platformah, razstavljala je na fotografskih festivalih in v galerijah po svetu in doma. Njena strast so foto knjige, foto zini in knjige umetnika.

International Festival of Contemporary Photography

Kranj, Slovenia

VSE PRAVICE PRIDRŽANE © 2024 KRANJFOTOFEST.ORG WITH ♡ BY PHOTO DIALOGUE