Skip to content Skip to footer

Michael Famighetti

Urednik Aperture, ZDA

Brief info

Michael Famighetti je urednik revije Aperture. Leta 2013 je organiziral ponovni začetek izdajanja in preoblikovanje publikacije, ki je nato leta 2018 prejela ameriško nagrado National Magazine Award za splošno odličnost. Skupaj z gostujočo urednico Sarah Lewis je prejemnik nagrade ICP Infinity Award za kritično pisanje in raziskovanje za "Vision and Justice", poletno številko revije Aperture leta 2016.
Poleg urejanja revije Famighetti naroča in ureja knjige za fundacijo Aperture, med drugim tudi knjige Williama Christenberryja, Roberta Adamsa, Johna Divola, Jonasa Bendiksena, Kwameja Brathwaita in Joela Meyerowitza. Trenutno je gostujoči kritik na umetniški šoli univerze Yale in član programa SVA Mentors.

Med drugim je pisal za revije Frieze, Bookforum in Aperture. Je član ameriškega združenja urednikov revij ter gostujoči recenzent in govornik na številnih mednarodnih festivalih in v institucijah, med drugim v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku, New York Timesu, Vogue Italia, FOAM, Amsterdam, Art Gallery of Ontario, Bienalu Bamako, Mali, Kyotographie, Kyoto, Museet for Fotokunst, Odense, Danska, in Fotografiska, Stockholm.

International Festival of Contemporary Photography

Kranj, Slovenia

VSE PRAVICE PRIDRŽANE © 2024 KRANJFOTOFEST.ORG WITH ♡ BY PHOTO DIALOGUE