Skip to content Skip to footer

Marina Paulenka

Ustanovna vodja razstavnega programa v Fotografiski Berlin

Brief info

Marina Paulenka je ustanovna vodja razstavnega programa v berlinski galeriji Fotografiska, kjer je odgovorna za razstavno strategijo, umetniško vizijo in aktualne zadeve muzeja. Paulenka ima 15 let izkušenj s področja umetniškega vodenja, kuratorstva, izobraževanja, vodenja, upravljanja in razvoja v kulturnih in umetniških ustanovah in organizacijah, pa tudi v svoji umetniški praksi, saj je bila umetniška direktorica fundacije UNSEEN in organizacije UNSEEN, platforme za sodobno fotografijo s sedežem v Amsterdamu, ki predstavlja najnovejše dosežke na področju fotografije in krepi kariere umetnikov, ki premikajo meje medija. Pred delom pri Unseen je bila direktorica in glavna kustosinja mednarodnega fotografskega festivala Organ Vida, vodilne institucije za sodobno fotografijo na Hrvaškem.
Je članica odbora za ustvarjalnost na bristolskem fotografskem festivalu, gostujoča kustosinja na festivalu FUTURES Photography in glavna kustosinja na mednarodnem fotografskem festivalu FORMAT21. Je prejemnica nagrade Lucie Awards 2018 za najboljšega kustosa/razstavo leta za razstavo »Engaged, Active, Aware: Women Perspectives Now«.

Paulenka nominira fotografe za The Joop Swart Masterclass, Prix Pictet in nagrado fundacije za fotografijo Deutsche Börse. Je tudi mednarodna žirantka in ocenjevalka portfeljev pri številnih institucijah, nagradah in festivalih po vsem svetu, med drugim na Les Rencontres d'Arles, Hamburg Triennial, Plat(t)form Winterthur, nagradi Robert Capa Prize in FORMAT.

International Festival of Contemporary Photography

Kranj, Slovenia

VSE PRAVICE PRIDRŽANE © 2024 KRANJFOTOFEST.ORG WITH ♡ BY PHOTO DIALOGUE